De Guyana Tennis Cup is geopend

26 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 26 oktober 2018 – Minister Lalini Gopal van Sport-en jeugdzaken heeft op woensdag 24 oktober 2018 de Guyana Tennis Cup geopend. Het Inter-Guyanese jeugdtoernooi wordt gehouden door de Surinaamse Tennisbond. De deelnemende landen zijn Suriname, Guyana en Frans-Guyana. Het toernooi wordt in de Dolfijn afgewerkt op 25, 26 en 27 oktober tussen 09:00u en 21:00u.

De vo9orzitter van de STB, dhr Diego van der Zwart vindt het een eer om gastland te zijn voor het jeugdtoernooi. Het is volgens hem de bedoeling om de relatie tussen de drie Guyana’s te versterken. De tennissport wordt dan ook ontwikkeld op wedstrijdniveau.

Suriname is voor het laatst in 2015 kampioen geworden van de Guyana Cup. Het toernooi had een onderbreking van ongeveer 18 jaar, is in 2012 hervat en sindsdien elk jaar georganiseerd door de deelnemende landen. Aan dit toernooi participeren jongeren onder de 12, 14 en 18 jaar, in de categorieen single en double.

-NII/ Anastacia Derby-