Hamilton houdt ‘surrealistisch’ gevoel over aan evenaren Fangio

29 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 29 oktober 2018– Lewis Hamilton komt woorden tekort na het veroveren van zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. De Brit verzekerde zich zondag bij de Grand Prix van Mexico van het kampioenschap.

“Het is een erg vreemdgevoel”, zei Hamilton na afloop van de race. “Ik heb de wereldtitel niet hier gewonnen, maar door in vele races hard te werken.”
In totaal won de Mercedes-coureur negen van de negentien Grands Prix dit seizoen. Zes overwinningen boekte hij in de laatste vier maanden.
In Mexico eindigde hij op ruime achterstand van winnaar Max Verstappen als vierde en dat was                   voldoende om de wereldtitel veilig te stellen.

Met zijn vijfde wereldtitel evenaarde Hamilton de legendarische Juan Manuel Fangio. De Argentijn werd in de jaren vijftig eveneens vijf keer wereldkampioen in de Formule 1.

Hamilton werd in 2008 voor het eerst wereldkampioen. Daar voegde hij in 2014 en 2015 nog twee titels aan toe en vorig jaar was hij eveneens de sterkste in het kampioenschap.

In het kampioenschap staat hij met de Grands Prix in Brazilië en Abu Dhabi nog voor de boeg op 358 punten. Daarmee heeft hij 64 punten meer dan nummer twee Sebastian Vettel.

-NU.nl-