Huldigingen op vierde Pan- Amerikaanse Muay Thai Kampioenschappen

28 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 28 oktober 2018- In de Anthony Nesty Sporthal heeft vrijdag de opening plaatsgevonden van de vierde Pan- Amerikaanse Muay kampioenschappen. Suriname treedt op als gastland van dit evenement. De Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) is verantwoordelijk voor de organisatie met ondersteuning van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en andere sponsoren.

Minister Lalini Gopal, die ook namens president Desire Bouterse anwezig was bij de opening, heeft op de eerste dag personen gehuldigd die zich jarenlang hebben bewezen in de Thai bokswereld, namelijk: Ricardo Huiswoud, Jairzinho Rozenstruik en Tyrone Spong.

Ilonka Elmont, ondervoorzitter van de Suthaibo, voelt zich vereerd om voor de eerste keer in Suriname de Pan- Amerikaanse Muay Thai Kampioenschappen te mogen organiseren. Zij betitelt het moment van de opening als historisch. Zij is ervan overtuigd dat Suriname een goede beurt zal maken en de wereld haar talenten ook kan laten zien. Sportiviteit heeft zij bemoedigd bij alle sporters en is alle actoren dankbaar die hielpen aan deze kampioenschappen.

De kampioenschappen worden vandaag afgesloten met gelijk de prijsuitreiking. De landen die aan het toernooi deelnemen zijn Argentinië, Aruba, Brazilië, Colombia, Curaçao, Uruguay, Frans- Guyana en Suriname.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Sport en Jeugdzaken-