Kiki Bertens bereikt de halve finales WTA

26 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 26 oktober 2018-De competitie van de Womens Tennis Association is in volle gang. De 26-jarige Kiki Bertens stond vandaag tegenover Naomi Osaka in de strijd om een plek in de halve finales. Bertens stond dankzij een goed begin in het voordeel met 5-3, toen Osaka zich moest laten behandelen aan een blessure. Na de behandeling werd er nog een game gespeeld die kansloos bleef voor Osaka. Ze staakte toen de strijd en de wedstrijd eindigde 6-3.

Bertens is de 2de Nederlandse ooit die in de halve finales van de WTA Finals staat; In 1995 was Brenda Schultz-McCarthy de eerste.

Beide halve finales worden morgen gespeeld. Dan komt Bertens uit tegen de Oekraïnse Elina Svitolina, en Sloane Stephens (VS) tegen Karolina Pliscova (Tjechie). Zondag komen de winnaars tegen elkaar uit in de finale.

-nu.nl/ANP, Foxsports.nl-