Klay Thompson breekt NBA record met veertien driepunters

30 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 oktober 2018- Klay Thompson, Warriors speler heeft vannacht namens de Golden State Warriors met veertien driepunters in één duel voor een primeur gezorgd in de NBA. Hij loste ploeggenoot Stephen Curry af als recordhouder.

De 28-jarige Thompson schoot veertien keer raak van afstand in het gewonnen uitduel met de Chicaco Bulls (149-124). Curry had het record sinds november 2016 op zijn naam met dertien driepunters.Na de eerste twee kwarten tegen de Bulls had Thompson al tien driepunters te pakken en ook dat was goed voor een record.

Naast Thompson had Curry met 23 punten, 8 rebounds en 5 assists een belangrijk aandeel in de winst van de Warriors. De club gaat met zeven overwinningen en één nederlaag aan kop in de Western Conference. De drievoudig NBA-kampioen was uiteindelijk goed voor 52 punten. De Warriors vestigden als team ook records door in de eerste helft al zeventien driepunters aan te tekenen én halverwege als uitploeg al op 92 punten te staan.

James verliest weer met Lakers
LeBron James moest opnieuw een verliespartij slikken met de Los Angeles Lakers. De NBA-vedette kwam tot 28 punten, 10 rebounds en 8 assists, maar ging met zijn ploeg nipt onderuit tegen de Minnesota Timberwolves: 124-120.

De 33-jarige James kent met vijf nederlagen tegenover twee zeges een stroef begin van het seizoen met de Lakers, de club die hij aan nieuwe successen moet helpen.

James’ persoonlijke statistieken in de eerste wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever zien er wel goed uit. In de nacht van zaterdag op zondag klom hij dankzij 35 punten nog naar de zesde plek op de topscorerslijst aller tijden van de NBA.

De Milwaukee Bucks zijn bezig aan de beste seizoensstart in decennia. De ploeg won met 124-109 van de Toronto Raptors en dat was de zevende zege op rij. De ‘Bucks’ zijn nog het enige ongeslagen team dit NBA-seizoen.

-NU.nl-