Mahrez draagt goal in topper op aan overleden Leicester City-eigenaar

30 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 oktober 2018- Manchester City-aanvaller Riyad Mahrez draagt zijn winnende doelpunt in de gewonnen Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur (0-1) op aan Vichai Srivaddhanaprabha. De eigenaar van Leicester City kwam zaterdag om het leven bij een helikoptercrash.

De 27-jarige Mahrez speelde sinds de winter van 2014 in totaal 4,5 jaar voor Leicester City, dat in 2010 werd overgenomen door Srivaddhanaprabha en twee jaar geleden zeer verrassend landskampioen werd. Hij maakte de Thai (60) dus jaren van dichtbij mee.

“Het is heel moeilijk, want hij was heel speciaal voor me”, zei Mahrez, die tegen de ‘Spurs’ al in de zesde minuut scoorde en vlak voor tijd een publiekswissel kreeg, zicthbaar aangedaan voor de camera van Sky Sports.
“Ik heb 4,5 jaar bij Leicester gespeeld en heb veel herinneringen aan hem. Hij was een goed persoon en een geweldig mens, dus ik ben heel verdrietig. Daarom wees ik naar boven toen ik scoorde. Hij heeft veel voor me gedaan voor mij en Leicester.”

Srivaddhanaprabha vertrok na thuiswedstrijden van Leicester altijd vanaf het veld met een helikopter. De helikopter stortte zaterdag na het duel met West Ham United vlak na het opstijgen neer op het parkeerterrein. De vier andere inzittenden kwamen ook om het leven.

Titelverdediger Manchester City is goed aan het nieuwe Premier League-seizoen begonnen. De ploeg van manager Josep Guardiola pakte 26 punten in de eerste tien duels en gaat samen met Liverpool aan kop.
-NU.nl-