MMA: Schorsing Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor verlengd

26 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 25 oktober 2018- De Nevada State Athletic Commission (NSAC) heeft de voorlopige schorsing van Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor verlengd. De organisatie heeft meer tijd nodig in het onderzoek naar het uit de hand gelopen titelgevecht van eerder deze maand.

Onlangs werden de MMA-vechters al voorlopig geschorst voor hun gedrag na het UFC-gevecht in Las Vegas, dat werd gewonnen door Nurmagomedov. De verwachting was dat andere vechtsportcommissies die straf zouden overnemen, al is vooralsnog niet bekend of dat is gebeurd.

De NSAC is bezig met het verzamelen van alle feiten. Zowel Nurmagomedov als McGregor moet zich nu in december melden voor een hoorzitting. Naar verwachting worden aan de hand van die bijeenkomst eventuele schorsingen of andere straffen uitgedeeld.

In afwachting van het onderzoek kreeg Nurmagomedov zijn prijzengeld (circa 1,75 miljoen euro) nog niet, in tegenstelling tot McGregor, die zijn 3 miljoen dollar (ruim 2,5 miljoen euro) al wel kreeg uitgekeerd.

De NSAC is wel van plan om de Rus in aanloop naar de hoorzitting vast de helft van zijn premie te geven.

-NU.nl/ ANP-