Real Madrid ontslaat trainer Lopetegui al na vier maanden

30 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 oktober 2018- Trainer Julen Lopetegui is maandag al na een kleine vier maanden ontslagen bij Real Madrid. De 52-jarige oud-keeper krijgt de schuld voor de teleurstellende resultaten van de huidige nummer negen van Spanje.

Real leed zondag tegen FC Barcelona (5-1) al de vierde competitienederlaag van het seizoen. De laatste overwinning in de Primera División dateert van 22 september, toen met 1-0 van Espanyol werd gewonnen. De formatie van Lopetegui vestigde vorige week tegen Levante (1-2-verlies) al een nieuw negatief clubrecord door voor het eerst in de geschiedenis 465 minuten zonder doelpunt in officiële wedstrijden te blijven.

“De kwaliteit van de selectie, met daarin liefst acht genomineerden voor de Gouden Bal, staat niet in verhouding tot de behaalde resultaten. We hopen met deze beslissing voor een ommekeer te zorgen in een seizoen waar nog van alles mogelijk is”, schrijft Real in een verklaring.

Santiago Solari neemt vanaf dinsdag als interim-trainer de honneurs waar hij de Madrilenen. De Argentijn was al bij Real actief als coach van het tweede elftal.
Antonio Conte zou volgens Spaanse media de belangrijkste kandidaat zijn om op termijn de nieuwe trainer te worden.

Teleurstellende reeks Real in competitie
• 28 oktober: FC Barcelona-Real Madrid 5-1
• 20 oktober: Real Madrid-Levante 1-2
• 6 oktober: DeportivoAlaves-Real Madrid 1-0
• 29 september: Real Madrid-Atlético Madrid 0-0
• 26 september: Sevilla-Real Madrid 3-0

Real Madrid staat na tien wedstrijden op de teleurstellende negende plaats in de Primera División met veertien punten. Koploper FC Barcelona heeft zeven punten meer.
Voor Real staat woensdag het duel met UD Melilla op het programma in de Copa del Rey. Drie dagen later speelt de ‘Koninklijke’ een thuiswedstrijd tegen Real Valladolid.

– NU.nl-