Seedorf adviseert AC Milan trainer Gattuso niet net als hem te ontslaan

30 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 oktober 2018- Clarence Seedorf heeft het maandag voor AC Milan-trainer Gennaro Gattuso opgenomen. Seedorf vindt dat zijn oude ploeggenoot ondanks de moeizame seizoensstart de tijd moeten krijgen bij de ‘Rossoneri’.

“Het is nu relatief rustig bij Milan. Gattuso houdt de groep bijeen en doet het gewoon hartstikke goed, dus ik zie geen reden om hem te ontslaan”, zegt de 42-jarige Seedorf in een interview met Tuttomercatoweb.

Milan boekte zondag tegen Sampdoria (3-2) pas de vierde zege van het seizoen en bezet na negen wedstrijden de vijfde plaats met een achterstand van dertien punten op koploper Juventus. De vorig jaar aangestelde Gattuso staat onder druk, maar Seedorf hoopt niet dat de voormalige middenvelder hetzelfde overkomt als hem, ruim vier jaar geleden.

Seedorf werd in januari 2014 aangesteld bij Milan, maar moest door een reeks teleurstellende resultaten al na vijf maanden het veld ruimen bij de Italiaanse topclub, waar hij van 2002 tot 2012 onder contract stond als speler.

“Het zou niet verstandig zijn om Gennaro te vervangen, net als dat het nergens op sloeg om mij destijds te ontslaan”, zegt Seedorf. “De club heeft nu eindelijk mensen aan de top die weten hoe er een team moet worden gebouwd, dus Gennaro moet de tijd krijgen.”

Hoewel Milan al jarenlang niet meer meedoet in de top van Italië – de meervoudig Champions League-winnaar werd in 2011 voor de laatste keer landskampioen – denkt Seedorf dat zijn oude club de weg omhoog weer gaat vinden.

Seedorf werkte na zijn ontslag bij Milan als trainer bij het Chinese Shenzhen Xiangxue en Deportivo La Coruña en tekende dit jaar een contract als bondscoach van Kameroen, waar hij wordt bijgestaan door Patrick Kluivert. Hij boekte twee weken geleden zijn eerste zege met het Afrikaanse land door Malawi met 1-0 te verslaan.

-NU.nl-