Svitolina boekt grootste succes uit carrière met eindzege WTA Finals

29 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 29 oktober 2018– Elina Svitolina heeft zondag voor de eerste keer in haar carrière de WTA Finals op haar naam geschreven. De 24-jarige Oekraïense was in de finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi te sterk voor Sloane Stephens.
De 25-jarige Stephens won nog wel de eerste set in Singapore, maar de Amerikaanse pakte daarna nog maar vier games: 6-3, 2-6 en 2-6.
Svitolina boekte zo het grootste succes uit haar loopbaan. Ze won al wel twaalf toernooien op de WTA Tour, maar kwam op de vier Grand Slams nog nooit verder dan de kwartfinales.

De huidige nummer zeven van de wereld schakelde zaterdag in de halve finales na een lange driesetter Kiki Bertensuit: 7-5, 6-7 (5) en 6-4. Ze won al haar vijf partijen in Singapore, vier daarvan in driesets. Door de zege passeert ze Stephens op de wereldranglijst: vierde om zesde.
Svitolina, die vorig jaar bij haar debuut in de WTA Finals strandde in de groepsfase, was eerder dit jaar ook de beste bij de toernooien van Brisbane, Dubai en Rome. Ze is bij de WTA Finals de opvolger van de Deense Caroline Wozniacki, die vorig jaar in de finale in twee sets van de Amerikaanse Venus Williams won.

Svitolina mag 2,36 miljoen dollar (ruim 2 miljoen euro) bijschrijven op haarbankrekening.

-NU.nl-