. Boca Juniors speelt gelijk tegen Riverplate in het eerste duel van de finale van de Copa Libertadores.

12 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 12 november 2018 – In het eerste duel in de finale van de Copa Libertadores hebben aartsrivalen Boca Juniors en River Plate met 2-2 gelijkgespeeld. Daardoor ligt de strijd om de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League nog helemaal open.
Boca Juniors kwam na ruim een halfuur in eigen huis gespeeld te hebben op voorsprong via Ramon Abila. De aanvaller schoot in twee instanties raak, nadat River-doelman Franco Armani zijn eerste poging terug het veld in liet stuiteren.
Een paar seconden later stond het echter alweer gelijk in de ‘Superclásico’. River Plate kon direct vanaf de aftrap zomaar doorlopen, waarna Lucas Pratto met een laag schot de verre hoek vond.
Op slag van rust nam de thuisploeg voor de tweede maal de leiding. Dario Benedetto, die halverwege de eerste helft de geblesseerde Cristan Pavon had vervangen, verlengde op knappe wijze een vrije trap van Sebastian Villa Canno tot in het doel.
Na een uur werd het opnieuw gelijk door een eigen doelpunt van Carlos Izquierdoz. De verdediger van Boca Juniors verschalkte zijn eigen keeper nadat hij de bal niet goed op het hoofd kreeg uit een vrije trap.
De return is op zaterdag 24 november in het Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, de thuishaven van River Plate. Dan wordt duidelijk welke ploeg zich de opvolger mag noemen van het Braziliaanse Gremio als winnaar van de Zuid-Amerikaanse Champions League.
-Door: NU.nl | Beeld: ProShots-