Chelsea beleeft Europa League-dip op Super Sunday

11 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 11 november 2018 – Chelsea heeft zondag schade opgelopen in de Engelse titelstrijd. Everton hield knap stand op bezoek bij de nummer drie van de Premier League, met dank aan Jordan Pickford.
Tot Everton-thuis overleefde Chelsea de Europa League-verplichtingen zonder veel schade. Alleen drie dagen na de eerste groepswedstrijd werden punten verspeeld in de Premier League, op bezoek bij West Ham United (0-0). Laagvliegers Southampton (0-3) en Burnley (0-4) werden wel simpel opzij gezet na een midweekse wedstrijd in het tweede toernooi van Europa. Met Everton trof Chelsea zondag echter een tegenstander van een ander kaliber. In de eerste helft was de vermoeidheid duidelijk terug te zien in het spel van Chelsea, waar de van blessureproblemen herstelde Eden Hazard net als afgelopen donderdag tegen BATE Borisov in de basis begon.

De linksbuiten werd zoals gebruikelijk veelvuldig gezocht, maar telkens vond hij minstens twee Everton-spelers direct tegenover zich. De Belg werd succesvol afgestopt en daarmee ook Chelsea. Het werd een intens gevecht op Stamford Bridge, met veel overtredingen en uiteindelijk ook vijf gele kaarten in de eerste helft, een nieuw record in dit Premier League-seizoen. Ondertussen onderscheidde Jordan Pickford zich. De Everton-keeper redde bij grote kansen voor Marcos Alonso en Álvaro Morata.
De Everton-goalie groeide in de wedstrijd en zag de druk na rust alsmaar toenemen. Een voorzet van Hazard op Morata was net te scherp en een penaltyclaim van de Chelsea-spits na een duel met Yerry Mina leverde ook al niets op. Bovendien raakte Alonso nog de paal bij een schot richting verre hoek. De tijdnood werd zo steeds groter. Manager Maurizio Sarri probeerde voor impulsen te zorgen door Cesc Fàbregas en Pedro te laten invallen voor Jorginho en Willian, maar het was toch vooral wachten op een flits van klasse van Hazard. Die bleef uit.
Zo verspeelde een te laat wakker geschrokken Chelsea voor de vierde keer dit seizoen punten in de Premier League. Daardoor ziet het Liverpool, dat zondag vroeg in de middag al met 2-0 van Fulham won, sowieso passeren en dreigt Manchester City ook nog afstand te nemen. The Citizens hebben een voorsprong van één punt op Chelsea en spelen om 17.30 uur in eigen huis de topper tegen Manchester United.
-vi.nl-