City alleen aan kop in Premier League na zege op Southampton

4 November 2018

Zondag 4 november 2018- Manchester City is vandaag alleen aan kop gekomen in de Premier League. De regerend kampioen van Engeland won in eigen huis eenvoudig met liefst 6-1 van Southampton.

City kende een droomstart en stond na achttien minuten spelen al op een riante 3-0-voorsprong door een eigen goal van Wesley Hoedt en doelpunten van Sergio Agüero en David Silva. Southampton leek dankzij een benutte strafschop van Danny Ings in de dertigste minuut terug te kunnen komen in de wedstrijd, maar dat bleek slechts schijn.
City trapte daarna het gaspedaal gewoon weer wat steviger in en liep via treffers van Raheem Sterling (twee keer) en Leroy Sané uiteindelijk uit naar 6-1.

De ploeg van manager Josep Guardiola profiteerde met de zege optimaal van het puntenverlies van Liverpool zaterdag in de topper op bezoek bij Arsenal (1-1).
City gaat nu aan kop met 29 punten, gevolgd door Liverpool (27 punten), Chelsea (27 punten), Tottenham Hotspur (24 punten) en Arsenal (23 punten).