Coach Santiago Solari van Real Madrid heeft iedereen in Spanje opgeroepen om Sergio Ramos te beschermen

27 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 27 November 2018 – De 32-jarige Ramos testte in 2017 na de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus (4-1) naar verluidt positief op het middel dexamethasone. In april van dit jaar zou de Spanjaard bovendien zijn gaan douchen vóór een dopingtest, iets wat verboden is.

Solari twijfelt desondanks niet aan de onschuld van zijn aanvoerder. “Sergio Ramos is ten eerste een eerlijk man, maar ook een symbool voor Real Madrid, het Spaanse voetbal en de hele sportwereld”, zei hij maandag op zijn persconferentie voor het Champions League-duel met AS Roma in Stadio Olimpico.

“Het lijkt mij vanzelfsprekend dat het ieders plicht is om hem te beschermen, ook van de media. Journalisten zijn er om de waarheid te zoeken. Als er valse informatie wordt gepubliceerd en iemand in zijn eer wordt aangetast, dan is de journalistiek verloren.”

Real Madrid sprak eerder al zijn steun uit aan Ramos. De 161-voudig international van Spanje, die zelf vindt dat zijn reputatie beschadigd is, maakte afgelopen weekend bekend dat hij mogelijk juridische stappen gaat ondernemen.

-Bron:nu.nl-