De FIFA heeft woensdag een van de leden van de ethische commissie geschorst

22 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 22 November 2018 – De Maleisiër Sundra Rajoo werd in zijn eigen land opgepakt op verdenking van corruptie.”Meneer Rajoo wordt bij verdere activiteiten niet meer betrokken”, is het enige dat de FIFA over de zaak meldt. Rajoo werd kort na zijn arrestatie weer vrijgelaten.

Rajoo, die directeur is van het Asian International Arbitration Center, was op de weg terug van een FIFA-bijeenkomst op het hoofdkantoor in Zürich toen hij in Kuala Lumpur werd aangehouden door de Maleisische anticorruptiecommissie.

Hij bleek op basis van zijn status niet te kunnen worden vastgehouden, maar deed woensdag wel afstand van zijn functie als directeur bij het Aziatische instituut voor geschillenbeslechting. isische anticorruptiecommissie.

Volgens de advocaat wilde de Maleisische anticorruptiecommissie Rajoo in hechtenis nemen omdat hij ervan wordt verdacht zijn baan bij het Asian International Arbitration Center te hebben misbruikt om er financieel beter van te worden.

Rajoo werd vorig jaar bij de reorganisatie na het grote omkopingschandaal binnen de FIFA benoemd tot een van de belangrijkste mannen bij de ethische commissie. Hij besliste mee over het opleggen van levenslange schorsingen aan functionarissen die betrokken waren bij het schandaal.

-Bron: nu.nl-