Djokovic wint marathonpartij van Federer en bereikt finale in Parijs

3 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 3 november 2018- Novak Djokovic heeft vandaag voor de vijfde keer in zijn carrière de finale van het Masters-toernooi van Parijs bereikt. De kersverse nummer één van de wereld rekende in de halve eindstrijd in een enerverend en lang gevecht af met Roger Federer.

De 47e ontmoeting tussen tennisgrootheden Federer en Djokovic duurde liefst 3 uur en 6 minuten. De 31-jarige Serviër trok in de tiebreak van de derde set aan het langste eind: 7-6 (6), 5-7 en 7-6 (3). Hij heeft nu 25 van de 47 ontmoetingen met Federer gewonnen.

Djokovic was al vier keer de beste in Parijs (2009, 2013, 2014 en 2015). Federer, die hoopte zijn honderdste toernooizege te kunnen vieren, won het prestigieuze indoortoernooi in de Franse hoofdstad alleen in 2011.

Djokovic boekte zijn 22e overwinning op rij. Zijn laatste nederlaag dateert van begin augustus in Toronto. De veertienvoudig Grand Slam-winnaar won daarna het Masters-toernooi in Cincinnati, de US Open en de Masters van Shanghai.

De Serviër treft zondag Karen Khachanov in de finale. De ongeplaatste Rus rekende in zijn halve eindstrijd verrassend af met de als zesde ingeschaalde Oostenrijker Dominic Thiem (6-4 en 6-1) en staat daardoor voor het eerst in de finale van een Masters-toernooi.

-NU.nl-