Er komt een eChampions League met duizelingwekkende prijzenpot.

13 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 13 november 2018 – EA verzekerde zich voor FIFA 19 van de Champions League-licentie en dus was het hierop wachten. Er komt een heuse eChampions League. Het prijzengeld dat te verdienen valt is misschien niet zo groot als in de ‘echte’ Champions League, maar toch hoeven de eSporters bij winst niet op een houtje te bijten
In totaal wordt er namelijk 280.000 dollar (ruim 246.000 euro) verdeeld. De winnaar van de eChampions League gaat naar huis met 100.000 dollar (ruim 88.000 euro). De rest van het bedrag wordt verdeeld over de andere spelers die in de top-8 eindigen.

Maar voordat je daar bent is er nog een lange weg te gaan. Begin maart van het jaar 2019 worden er online kwalificaties gespeeld. De beste 64 FIFA-spelers plaatsen zich dan voor het live-evenement. Dit zal in april plaatsvinden.

Opwarmertje voor de echte Champions League
Hier weer de beste 8 gaan naar de eChampions League-finale, die op 31 mei wordt gehouden in Madrid. Dat is 1 dag voor de finale van de ‘echte’ Champions League. De 8 eSporters kunnen voor de laatste ronde alleen gebruikmaken van spelers die in de groepsfase van de echte Champions League aanwezig waren.

De nummer 2 krijgt 60.000 dollar, nummer 3 en 4 krijgen 30.000 dollar en de overige winnaars 15.000 dollar. Niet verkeerd, toch?
-Sportnieuws.nl-