Esmee Visser heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Obihiro de eerste gouden medaille voor Nederland veroverd

19 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 18 november 2018 – Esmee Visser heeft zondag bij de wereldbekerwedstrijden in Obihiro de eerste gouden medaille voor Nederland veroverd. De 22-jarige schaatsster van TalentNED zegevierde op de 3.000 meter in een baanrecord: 4.04,60.

De Russin Natalia Voronina eindigde als tweede in 4.05,02 en de Tsjechische Martina Sáblíková pakte brons met 4.05,23.

Visser is olympisch kampioene op de 5.000 meter en Europees kampioene op de 3.000 meter. Ze maakte in Obihiro haar officiële debuut op het hoogste niveau in het wereldbekercircuit.

Vorig seizoen was ze alleen in november in Noorwegen een keer actief in de B-groep. Daarna beleefde Visser een verrassende internationale doorbraak, maar in de wereldbeker verscheen ze toen niet meer op het ijs.

“Dit is een mooi begin”, beaamde Visser bij de NOS. “Ik vond mijn race niet heel goed, vooral ook omdat ik in het begin drie keer niet lekker kruiste. Het was een beetje gehaast en rommelig, ook qua rondetijden die nogal schommelden. Ik had deze overwinning niet echt zien aankomen.”

“Ik zie mezelf niet als de beste. Ik moet mezelf nog bewijzen, daarom was ik vooraf best wel gespannen. Je mag dan wel olympisch kampioen zijn, dit was toch pas echt mijn eerste wereldbekerrace in de A-groep. Het is allemaal nog een beetje wennen voor mij”, aldus Visser.

 -Bron: nu.nl-