Europese competities spreken zich fel uit tegen komst Super League

8 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 6 november 2018 – De vereniging van Europese competities heeft zich vandaag fel uitgesproken tegen de komst van een Europese Super League.
“Wij staan voor het Europese sportmodel waarbij promotie, degradatie en de sportieve verdiensten van clubs de kern vormen van elke competitie”, aldus de organisatie in een verklaring.

Afgelopen vrijdag berichtten verschillende internationale media aan de hand van door klokkenluidersplatform Football Leaks gelekte documenten dat zestien topclubs vanaf 2021 zouden willen starten met de Super League.
“De Europese competities zijn altijd sterk tegen de komst van een dergelijke gesloten competitie geweest”, schrijft de vereniging op de eigen site.

De clubs die in de competitie zouden gaan spelen zijn Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma.

De vereniging vindt dat nationale competities de basis voor het Europese voetbal moeten blijven vormen. “Voorstellen voor een gesloten Super League zullen ernstige en blijvende gevolgen hebben voor de duurzaamheid van het professionele voetbal op lange termijn in Europa”, zo luidt de verklaring. Daarmee steunt de vereniging het standpunt van de Europese voetbalbond UEFA.

Voorzitter Aleksander Ceferin sprak zich maandag al fel uit tegen de komst van de Super League. “Een Super League zou schadelijk zijn voor het voetbal wereldwijd”, zei hij tegen het Duitse tijdschrift Kicker. “En het zou ook saai zijn. Elke week een wedstrijd als Juventus tegen Bayern München kijken is saaier dan Juventus tegen Torino.”

Aleksander Ceferin zal, zolang hij voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA is, altijd blijven strijden tegen de invoering van een Super League van zestien topclubs.

-NU.nl-