F1 finals Abu Dhabi achter de rug

26 November 2018

In: Sport
Comments: 0

 

Maandag 26 november 2018Ā –Ā Max Verstappen eindigde het Formule 1-seizoen zondag op de vierde plek in de WK-stand, maar Lewis Hamilton en Sebastian Vettel denken dat de Red Bull Racing-coureur in 2019 wĆ©l een gooi kan doen naar de wereldtitel.“Max heeft vrijwel het hele jaar goed gereden en laten zien dat hij constant kan presteren”, zei Mercedes-coureur Hamilton zondag op de persconferentie na de door hem gewonnen Grand Prix van Abu Dhabi.”Als Red Bull Racing zijn werk doet en Max de middelen geeft om het gat met Mercedes en FerrariĀ te dichten, dan doet hij volgend seizoen zeker mee in het gevecht om de wereldtitel.” Verstappen kende een wat wisselvallige start van het seizoen, maar wist zich na de zomerstop volledig te herpakken. De Limburger

kwam in Abu Dhabi als derde over de finish en eindigde zo voor de vijfde race op rij op het podium. In de negen Grands Prix na de zomerstop eindigde Verstappen zelfs geen enkele keer buiten de top vijf, met zijn overwinning in Mexico vorige maand als absoluut hoogtepunt.

 

 

 

‘Verstappen heeft alle ingrediĆ«nten in huis’
Ook Vettel is onder de indruk van de progressie die Verstappen dit seizoen heeft laten zien. De Ferrari-coureur, die Hamilton dit jaar zijn vijfde

wereldtitel zag veroveren, denkt dat de 21-jarige Nederlander geen advies meer van hem nodig heeft.”Hij heeft alle ingrediĆ«nten in huis om top te presteren.Ā Er zijn een paar coureurs die dat hebben en Max is daar zeker Ć©Ć©n van, dat heeft hij ondertussenĀ wel laten zien”, aldus Vettel, die in Abu Dhabi als tweede over de streep kwam.”Om mee te doen in de top is hetĀ belangrijk om het hele seizoen constant te presteren en ik vind Red Bull heel, heel erg sterk. Ze hebben de auto meer verbeterdĀ dan elk ander team dit jaar en zijn daardoor heel competitief.”Verstappen nam door zijn derde plek in Abu Dhabi de vierde plek in de WK-stand over van Mercedes-coureur Valtteri Bottas en noteerde het beste eindresultaat uit zijn loopbaan. In 2015 eindigde hijĀ als twaalfde in de WK-stand, in 2016 werd hij vijfde en vorig jaar moest Verstappen genoegen nemen met de zesde plek.

Daniel Ricciardo baalt dat hij in zijn laatste race voor Red Bull net naast een podiumplaats greep. De Australiƫr, die de overstap maakt naar Renault, finishte zondag in de Grand Prix van Abu Dhabi als vierde.
Omdat Ricciardo als laatste van de toppers naar binnen gingĀ om zijnĀ banden te vervangen, reed hij lange tijd vooraan in de race. Een overwinning, die hij traditioneel viert door op het podium champagne uit zijn schoen te drinken, bleek er na zijn pitstop niet meer in te zitten.”Ik had heel graag op het podium gestaan”, vertelde de teamgenoot van Max Verstappen na afloop. “Eerlijk gezegd kan ik niet enthousiast worden van de vierde plaats. Het was prachtig geweest om afscheid te nemen van Red Bull met een ‘shoey’ op het podium.”Ricciardo reed sinds 2014 voor Red Bull, dat hem destijds overnam van zusterteam Toro Rosso. In vijf seizoenen won de 29-jarige AustraliĆ«r zeven Grands Prix en eindigde hij 29 keer op het podium.

Uitslag GP Abu Dhabi

  • Hamilton (GBr) Mercedes
  • Vettel (Dui) Ferrari +2,581
  • Verstappen (Ned) Red Bull +12,706
  • Ricciardo (Aus) Red Bull +15,379
  • Bottas (Fin) Mercedes +47,957
  • Sainz (Spa) Renault +1.12,548
  • Leclerc (Mon) Sauber 1.30,789
  • Perez (Mex) Force India 1.31,275
  • Grosjean (Fra) Haas +1 ronde
  • Magnussen (Den) Haas +1 ronde

-nu.nl-