Floyd Mayweather ontkent dat hij eind dit jaar zijn officiële rentree maakt in de ring.

8 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 8 november 2018 – De 41-jarige Amerikaan zou het op Oudejaarsavond in Japan opnemen tegen kickbokser Tenshin Nasukawa, maar volgens de bokser is dat een groot misverstand.
“Ik heb nooit ingestemd met een officieel gevecht”, schrijft Mayweather woensdag op Instagram. “Met alle respect, maar ik had voor mijn trip naar Japan serieus nog nooit van Nasukawa gehoord.”
“Mij werd gevraagd om deel te nemen aan een negen minuten durende demonstratiewedstrijd van drie ronden voor een klein publiek, met een tegenstander die de RIZIN Fighting Federation zou uitkiezen. De intentie is nooit geweest om er een officieel gevecht van te maken dat wereldwijd op televisie wordt uitgezonden.”
“We hadden alles eigenlijk direct moeten stopzetten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn fans voor de misleidende informatie”.
Het is nog niet bekend of de demonstratiewedstrijd doorgaat en tegen wie Mayweather wél zijn officiële rentree maakt. Hij keerde in 2017 al eens terug in de ring nadat hij werd uitgedaagd door kooivechter Conor McGregor. Naar verluidt ontving hij voor die door hem gewonnen partij zo’n 241 miljoen euro.
-Door: NU.nl | Beeld: ANP-