Formule 1-baas Chase Carey verwacht dat een aantal races op de kalender in de komende jaren plaats moet maken voor nieuwe circuits

17 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 17 november 2018 – Formule 1-baas Chase Carey verwacht dat een aantal races op de kalender in de komende jaren plaats moet maken voor nieuwe circuits. De 64-jarige Amerikaan denkt dat er zowel sportief als financieel aantrekkelijkere deals mogelijk zijn.

“We geloven de komende jaren heilig in verdere groei. Dat wordt vooral gedreven door een aantal factoren. Allereerst verwachten we de kalender verder uit te breiden dan de huidige 21 races”, zegt Carey vrijdag tegen Motorsport.com.

“Deze expansie mag dan nog bescheiden zijn, maar alle races moeten wel iets toevoegen voor de fans. We verwachten enkele bestaande races met slechte deals te vervangen door andere locaties of betere deals. Dat is beter voor het racen en vergroot de waarde van ons product.”

Volgens Liberty Media-baas Carey schoot zijn voorganger Bernie Ecclestone soms wat tekort met zijn aanpak. “Dat kwam vooral door een gebrek aan investeringen of vernieuwingen als het op de evenementen aankomt”, aldus de zakenman.

“Daardoor werden de races wat vastgeroest en richtten de promotors zich vooral op de kosten in plaats van groei. Onze events zijn nu al waardevoller dan ooit tevoren, we brengen wereldwijd een premium evenement. We focussen ook op het maximaliseren van de waarde van onze evenementen en proberen dat te communiceren richting alle locaties waar we racen.”

– Bron: nu.nl –