Fulham heeft Claudio Ranieri vandaag aangesteld als trainer.

14 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 14 november 2018 – De voormalige coach van Leicester City volgt Slavisa Jokanovic op, die na de teleurstellende seizoensstart het veld moet ruimen bij de hekkensluiter in de Premier League.
De 67-jarige Ranieri heeft een meerjarig contract getekend bij Fulham. Voor de Italiaan wordt het zijn derde klus in Engeland nadat hij eerder trainer was van Chelsea (2000-2004) en Leicester City.

Als coach van Leicester zorgde Ranieri in 2016 voor een daverende verrassing door met ‘The Foxes’ de landstitel te veroveren. Het seizoen daarop verliep teleurstellend voor Leicester, met het ontslag van Ranieri in februari 2017 als gevolg. Hij werkte eerder in zijn loopbaan onder meer bij Internazionale, Juventus, Napoli, AS Roma, AS Monaco en Atlético Madrid.
Fulham-eigenaar Shahid Khan is er trots op dat hij erin is geslaagd om Ranieri aan te stellen als vervanger van Jokanovic. De Serviër was tussen 2015 en 2018 coach van Fulham en stond eerder in zijn loopbaan voor de groep van onder meer Levski Sofia, Watford en Maccabi Tel Aviv.
De eerste competitiewedstrijd van Fulham onder Ranieri is op zaterdag 24 november. De hekkensluiter speelt dan op Craven Cottage tegen concurrent Southampton, met acht punten de nummer zeventien in de Premier League.
-Sportnieuws.nl/ Anastacia Derby-