Gianni Infantino denkt dat Qatar in 2022 beste WK ooit gaat organiseren

22 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 22 November 2018 – Gianni Infantino is hoopvol gestemd over het WK dat over precies vier jaar in Qatar wordt gehouden. De voorzitter van de FIFA noemde het mondiale eindtoernooi in Rusland van afgelopen zomer het beste WK ooit, maar hij vindt dat Qatar het in 2022 nog beter kan én moet doen.

“Elk komende WK moet het beste toernooi ooit moet worden”, zegt Infantino in een verklaring van de FIFA. “Dat was afgelopen zomer in Rusland het geval en nu zijn alle ingrediënten weer aanwezig om ook het WK in 2022 tot een historisch evenement te maken.”

Vanwege de hoge temperaturen in Qatar in de zomer wordt het WK tussen 21 november en 18 december 2022 afgewerkt. Het is de eerste keer dat het mondiale eindtoernooi in de herfst op het programma staat.

Het is nog niet duidelijk hoeveel landen een ticket krijgen voor het WK in Qatar. De FIFA hoopt 48 landen mee te laten doen aan het mondiale eindtoernooi, maar dat voornemen stuit vooralsnog op veel verzet. Nu is het nog zo dat 32 landen mogen deelnemen aan het WK en vanaf 2026 zijn dat er 48.

-Bron: nu.nl-