Het Openbaar Ministerie (OM) in Frankrijk opent een onderzoek naar Paris Saint-Germain.

20 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 20 november 2018 – De Franse topclub zou zich schuldig hebben gemaakt aan het etnisch profileren van jeugdspelers. De website Mediapart beschuldigde PSG daar begin november van op basis van documenten die via Football Leaks waren uitgelekt.
Daaruit blijkt dat scouts tot in het voorjaar van 2018 bij het invullen van evaluatieformulieren de afkomst van spelers onder hebben gebracht in de rubrieken ‘Frans’, ‘Maghrebijns’ (Noord-Afrikaans), ‘Antilliaans’ en ‘Zwart-Afrikaans’.
Naar verluidt wilde de scoutingafdeling met deze aanpak meer Franse spelers in de jeugdopleiding krijgen en het aantal talenten uit niet-Europese landen flink verkleinen. Volgens de Franse wet is het verboden om etnische gegevens van personen te verzamelen.
De Franse mensenrechtenorganisatie LDH heeft een klacht ingediend tegen de club. PSG concludeerde zelf na een intern onderzoek dat de club zich niet schuldig heeft gemaakt aan racisme.
-ANP/NU.nl-