IOC – voorzitter Bach lovend over voorbereidingen Tokio op Spelen 202

29 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 29 november 2018 – Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft woensdag de organisatie van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio de hemel in geprezen.

“Ik kan me niet herinneren dat een olympische stad twee jaar voor aanvang zo goed voorbereid was”, zei de Duitser bij een bezoek aan het hoofdkwartier. “Alle ingrediënten zijn nu al aanwezig om de Spelen tot een succes te maken. Ik ben zeer onder de indruk.”

De woorden van Bach waren meer dan welkom voor het organisatiecomité in de Japanse hoofdstad, dat de afgelopen jaren de nodige financiële problemen moest overwinnen.

De bouwkosten van diverse stadions vielen veel hoger uit dan gepland. Daardoor waren forse ingrepen in de begrotingen nodig om de accommodaties te realiseren. ‘We zullen aan de verwachten voldoen’

Dat sorteerde effect, want begin oktober werd bekend dat de kosten 3,75 miljard euro lager uitvallen dan eerder werd gedacht. De komende twee jaar kunnen nog meer bezuinigingen verwacht worden.

“Het IOC en de wereld verwachten heel veel van ons en wij zullen aan die verwachtingen voldoen”, zei voorzitter Yoshiro Mori van het organisatiecomité. “Alle ingrediënten voor succesvolle Spelen zijn aanwezig.”

Alleen de verwachte warmte tijdens de Spelen is nog een punt van aandacht. Japan werd afgelopen juli geteisterd door een hittegolf met temperaturen boven de 40 graden. Bach zei erop te rekenen dat Tokio tijdig maatregelen neemt.

De Japanse hoofdstad heeft nog ruim anderhalf jaar om zich voor te bereiden. De Olympische Spelen beginnen op 24 juli 2020 en de sluitingsceremonie is op 9 augustus.

– ANP/NU.nlBeeld: ANP-