Liverpool zet Manchester City extra onder druk op Derby Day

11 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 11 november 2018 – Liverpool heeft de koppositie in de Premier League zondagmiddag overgenomen van Manchester City. Op Anfield werd Fulham uiteindelijk eenvoudig verslagen, al lieten de Londenaren The Reds wel even behoorlijk schrikken.
De verwachting bij velen was dat laagvlieger Fulham naar Anfield was afgereisd om als figurant te fungeren bij de wraak van Liverpool. De thuisploeg had namelijk wat goed te maken na de pijnlijke 2-0 nederlaag bij Rode Ster Belgrado. Door die verliespartij van afgelopen dinsdag is plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League nog verder in gevaar gekomen voor de verliezende finalist van vorig seizoen.
Fulham had het aan doelman Sergio Rico te danken dat de schade lang beperkt bleef. Volledig tegen de

verhouding in leek Fulham na veertig minuten wel op voorsprong te komen. Aleksandar Mitrovic kopte uit een vrije trap raak, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Uit de herhaling bleek dat de arbitrage waarschijnlijk de juiste beslissing had genomen. Het scheelde bijzonder weinig. Het was extra zuur voor Fulham dat Liverpool uit de tegenaanval direct toesloeg. Allison bracht de bal direct bij Trent Alexander-Arnold en een paar tellen later had de rechtsback Salah vrij voor de keeper gezet. De Egyptenaar faalde niet: 1-0. De spanning was vroeg in de tweede helft al volledig weg. Uit een verre voorzet van Andy Robertson zorgde Shaqiri voor de 2-0 en daarmee was Fulham volledig geklopt.
De twee Nederlanders zullen een paar uur na het laatste fluitsignaal op Anfield ongetwijfeld gaan volgen wat er in het Etihad Stadium gebeurt. Daar treft Manchester City om 17.30 uur Manchester United. Bij een zege of gelijkspel nemen The Citizens de koppositie weer over van Liverpool. Concurrent Chelsea kan Liverpool al eerder onttronen als het zo in eigen huis wint van Everton (aftrap 15.15 uur).
-vi.nl-