Manchester City wint van Manchester United.

12 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 12 november 2018 – Manchester City heeft voor het eerst sinds 2014 in eigen huis gewonnen van Manchester United. David Silva maakte het verschil in de eenzijdige derby.
City begon met veel vertrouwen aan de Manchester Derby. De ploeg van manager Pep Guardiola maakte twaalf doelpunten in zijn vorige twee officiële duels (6-1 tegen Southampton en 6-0 tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League) en breekt het hele seizoen al record na record.

United krabbelde de laatste weken ook weer wat op met zeges op Everton, Bournemouth en Juventus. De thuisploeg was veel sterker in de eerste helft. City viel massaal aan en zette United vol onder druk.
Raheem Sterling, die deze week zijn contract verlengde, gaf de bal goed strak voor op Bernardo Silva. De Portugees bracht hem voor de doelmond, waar David Silva rustig bleef en van dichtbij scoorde: 1-0.

United kwam er totaal niet aan te pas in de eerste helft, maar hield de schade wel beperkt. Kort na rust ging het echter alsnog mis. Sergio Agüero combineerde uitstekend met Riyad Mahrez en jaagde de bal langs David de Gea in de bovenhoek: 2-0. Het was alweer de achtste treffer van de Argentijn in Premier League-duels met United, geen enkele speler scoorde vaker in de Manchester Derby.

José Mourinho bracht de Belg in de 57ste minuut als vervanger van Jesse Lingard en met zijn eerste balcontact versierde Lukaku meteen een strafschop. Ederson Moraes haakte de spits en Anthony Martial (Paul Pogba ontbrak wegens een blessure) benutte de penalty overtuigend: 2-1.
Die aansluitingstreffer gaf The Red Devils nieuwe hoop, maar het lukte United niet om door te drukken.

Het was City die de beste kansen kreeg en vijf minuten voor tijd viel dan ook de beslissing. Bernardo Silva gaf de bal perfect voor op invaller Ilkay Gündogan, die vrij kon aannemen en afronden: 3-1. City speelde de bal eindeloos rond en speelde het duel zo simpel uit.

The Citizens nemen door de derbyzege de koppositie weer over van Liverpool, dat twee punten minder heeft. Chelsea staat door de remise tegen Everton op vier punten achterstand. United blijft achtste met twaalf punten minder dan de stadgenoot.

-vi.nl/Anastacia Derby-