Marcel Keizer aangesteld als nieuwe trainer bij Sporting CP

14 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 14 november 2018 – Marcel Keizer kijkt enorm uit naar zijn tijd als trainer van Sporting CP. De oud-trainer van Ajax werd maandag gepresenteerd als hoofdtrainer van de club uit Lissabon en weet dat er veel van hem verwacht wordt.
“Bij een topclub draait het om prijzen winnen”, zei Keizer bij zijn presentatie. “Maar eerst is het belangrijk om de juiste opstelling te vinden.”
De 49-jarige coach tekende maandag een contract voor tweeënhalf seizoen in de Portugese hoofdstad. Sporting nam hem verrassend over van Al Jazira uit Abu Dhabi.
De oud-trainer van Telstar, FC Emmen, SC Cambuur en Jong Ajax hoefde niet lang na te denken toen Sporting hem benaderde om de ontslagen José Peseiro op te volgen.
Keizer was zondagavond toeschouwer in Estádio José Alvalade, waar Sporting dankzij twee treffers van Bas Dost met 2-1 van Chaves won.
Keizer debuteert na de interlandperiode op 24 november als trainer van Sporting in het bekerduel met Lusitano FCV, dat uitkomt op het derde niveau. Vier dagen later spelen de Portugezen, waar ook Luc Castaignos en Nemanja Gudelj onder contract staan, in Azerbeidzjan tegen Qarabag in de Europa League.
-Sportnieuws.nl-