Max Verstappen krijgt taakstraf bij internationale autosportfederatie FIA

12 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 12 november 2018 – Max Verstappen heeft zondag, bij de internationale autosportfederatie FIA, twee dagen taakstraf opgelegd gekregen vanwege enkele stevige duwen aan Esteban Ocon dit gebeurde na afloop van de Grand Prix van Brazilië.
De Nederlander kreeg tijdens de race in leidende positie een tik van de Fransman. Verstappen, die uiteindelijk tweede werd achter winnaar Lewis Hamilton, zei op de persconferentie dat er niets gebeurd was tussen hem en Ocon na de race. Vermoedelijk wist hij op dat moment niet dat er al een filmpje van het incident rondging op internet.
Het is onduidelijk wat Verstappen precies moet gaan doen bij de FIA. Hij moet zijn straf binnen zes maanden inlossen. Ocon ging na het incident vrijuit.

Met nog 27 rondes voor de boeg ging Verstappen aan de leiding toen achterblijver Ocon hem in de eerste bocht van het circuit van Interlagos wilde inhalen. De Fransman reed de Nederlander aan, waardoor Verstappen spinde en de leiding kwijtraakte aan Hamilton.
De Limburger knokte zich in het vervolg van de race wel terug, maar gaf uiteindelijk iets meer dan een seconde toe op Hamilton.

-vi.nl/Anastacia Derby-