Messi nog twijfelgeval bij FC Barcelona voor duel met Internazionale

6 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 5 november 2018 – Het is nog niet zeker of Lionel Messi inzetbaar is bij FC Barcelona in de uitwedstrijd tegen Internazionale in de groepsfase van de Champions League. Trainer Ernesto Valverde beslist daar pas op het allerlaatste moment over.

“We moeten de training afwachten en kijken hoe hij zich voelt. Gezien zijn spel en zijn bewegingen gaat het goed, maar we moeten het afwachten”, zei Valverde op zijn persconferentie.

Messi bleek voldoende hersteld van een gebroken arm om met zijn ploeggenoten bij FC Barcelona mee te vliegen naar Milaan, maar de Catalanen benadrukten toen al voorzichtig te zullen zijn met hun sterspeler.

“Het is goed nieuws voor het hele team om hem weer bij ons te hebben. Ik weet niet of hij in staat is om te spelen, maar het is goed voor de sfeer in de groep”, aldus ploeggenoot Sergi Roberto.

FC Barcelona kwam de periode zonder Messi zonder kleerscheuren door, want het eerste duel met Internazionale en de competitiewedstrijden tegen Real Madrid (5-1) en Rayo Vallecano (3-2) werden gewonnen.

Op de vraag van een journalist tijdens zijn perspraatje of het voor dit FC Barcelona wel van belang is dat hij terug is, was Valverde even van zijn stuk gebracht.
“Is dat een serieuze vraag? Het is goed voor hem om weer terug te zijn en goed voor ons. Maar we zullen geen risico’s met hem nemen.”
Valverde verwacht een vergelijkbaar lastige wedstrijd als twee weken geleden in Camp Nou, toen FC Barcelona het verschil maakte door doelpunten van Rafinha en Jordi Alba.
“Zij zullen nog iets agressiever druk zetten, omdat ze thuis spelen. Inter is een felle ploeg die het spel wil domineren en hoog druk wil zetten. Dat heeft hen succes opgeleverd en ze zijn in vorm. Het wordt een intens duel met echte strijd.”

FC Barcelona is bij een zege na vier speelrondes verzekerd van een plek in de knock-outfase en ook bij een gelijkspel of een nederlaag is dat het geval als het andere duel in de poule tussen Tottenham Hotspur en PSV geen winnaar oplevert.

-NU.nl-