Napoli in het zadel geholpen in komisch waterballet

11 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 11 november 2018 – Op een kletsnat veld heeft Napoli met wat geluk de drie punten gepakt tegen Genoa. Laat in de wedstrijd werd de achtervolger van koploper Juventus in het zadel geholpen.
Waar eerder op de zaterdag bekend werd dat Boca Juniors – River Plate uitgesteld werd door hevige regenval, kreeg Italië ook met die problematiek te maken. In de tweede helft bij Genoa – Napoli besloot de scheidsrechter om het duel tijdelijk te staken omdat het veld onbespeelbaar was geworden.
Op dat moment stond het 1-0 in het voordeel van Genoa, dat via Cristhian Kouamé op voorsprong was gekomen in de twintigste minuut. Kort in de tweede helft zochten de teams de kleedkamer op en werd het veld geïnspecteerd door de arbitrage. Na ruim tien minuten werd er besloten om verder te spelen, maar dit leverde kolderieke taferelen op.

Het duel in de Serie A veranderde namelijk in een waterballet, met spelers als Oscar Hiljemark, Krzysztof Piatek, Dries Mertens en Lorenzo Insigne in de hoofdrol. Met name op het middenveld was er nauwelijks samenspel mogelijk, omdat de bal geregeld snelheid verloor door een plas. Toch wist Napoli nog tweemaal te scoren. Invaller Fabián Ruiz schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak en in de slotfase werd Napoli aan de drie punten geholpen door verdediger Davide Biraschi, die zijn eigen doelman passeerde.
Door de zege legt Napoli de druk bij Juventus. De koploper komt zondag in actie tegen AC Milan en heeft nu nog een voorsprong van drie punten op de nummer twee uit Napels.
-vi.nl-