Rentree Messi wordt drama voor Barcelona

11 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 11 november 2018 – Lionel Messi heeft zijn rentree met twee goals opgeluisterd. Maar een voldoende basis voor een succes was het niet. het Real Betis bezorgde Barcelona een even zeldzame als uiterst pijnlijke nederlaag (3-4).
Na een absentie van vijf duels door een gebroken arm kwam Messi aan de aftrap tegen Real Betis. De Argentijnse ster moest meteen aan de bak voor de Catalaanse grootmacht, die zich van een kwetsbare kant liet zien.
In de twintigste minuut kwamen de gasten, tot het bezoek aan Camp Nou de minst productieve ploeg in La Liga, op voorsprong. Júnior Firpo ontsnapte na een steekpass aan de aandacht van Sergio Roberto. De aanvaller zette de rechtsback ook in het persoonlijke duel opzij en verschalkte daarna keeper Marc-André ter Stegen in de korte hoek.
Na ruim een half uur stond er zelfs 0-2 op het scorebord. Cristian Tello hield het overzicht bij een aanval van Betis. De voormalig aanvaller van Barcelona vond vervolgens Joaquín. De ervaren rot had geen moeite van zeven meter te scoren. Het was zijn eerste treffer tegen Barcelona sinds het seizoen 2004/05, het debuutseizoen van Messi. In de tachtigste minuut legde Messi met een heerlijke pass op Munir de basis voor de nieuwe aansluitingstreffer. Arturo Vidal was de man die de 2-3 maakte, al hing er een zweem van buitenspel aan die treffer. Maar opnieuw liet het antwoord van Betis niet lang op zich wachten. Vier minuten na de goal en twee minuten na de rode kaart voor Ivan Rakitic nam invaller Sergio Canales de laatste twijfel weg. De tweede goal van Messi in blessuretijd na een VAR-beslissing zorgde voor een spannende slotfase, waarin Barcelona er niet in slaagde te ontsnappen.
De zege van Betis betekende ook het einde aan een reeks van Barcelona, dat in de laatste 42 competitieduels in Camp Nou zonder nederlaag was gebleven. Alavés was in september 2016 de laatste ploeg geweest die met de drie punten huiswaarts keerde en zo het La Liga-debuut van Jasper Cillessen verpestte.
Twee jaar later was het Betis dat de rentree van Messi verpestte. Barcelona blijft ondanks de nederlaag wel koploper in Spanje, maar weet dat Atlético Madrid en Alavés op slechts één punt achterstand staan. Stadsgenoot Espanyol kan later op de avond in punten gelijk komen als het wint bij Sevilla.

Messi bemoeide zich nadrukkelijk met de jacht op eerherstel. Maar alle inspanningen van de Argentijn ten spijt, zijn schoten en steekpassjes leidden aanvankelijk niet tot de gewenste aansluitingstreffer. Sterker nog, Betis dook gevaarlijk op voor het doel van ter Stegen. Tello raakte de paal.
Juist deze aanvaller bood na ruim een uur zijn oude club de hoop op een wederopstanding. In een poging zijn defensie te helpen trok hij Jordi Alba naar beneden. De actie leverde Barcelona een strafschop op, die door Messi met overtuiging werd verzilverd.
Maar enkele minuten later had Betis de marge van twee doelpunten weer hersteld. Giovanni Lo Celso was de man van de 1-3, maar hij mocht juichen door een blunder van Ter Stegen. De Duitse doelman liet de bal pijnlijke door de handen glippen.
-vi.nl-