River Plate bereikt finale Copa Libertadores na chaotisch duel met Gremio

1 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 31 oktober 2018- River Plate heeft zich vandaag als eerste club geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De Argentijnse club won na een bizarre slotfase met 1-2 bij titelverdediger Gremio.

Die nipte uitzege was net genoeg voor een plek in de eindstrijd, want River Plate ging in het heenduel nog met met 0-1 ten onder. Boca Juniors kan de tegenstander worden in de finale, mits de rivaal van River Plate morgen bij Palmeiras met succes de comfortabele 2-0-voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigt.

Scheidsrechter Andrés Cunha gaf de bezoekers in de 86e minuut een strafschop, na ingrijpen van de VAR, waarna woedende Gremio-spelers op de Uruguayaan afstormden.

-NU.nl-