Rooney toch met rugnummer 10 tijdens afscheidswedstrijd VS

15 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 15 november 2018 – Wayne Rooney draagt donderdag tijdens zijn laatste wedstrijd voor de Engelse nationale ploeg toch het shirt met rugnummer 10. De oud-speler van onder meer Everton en Manchester United krijgt bovendien de aanvoerdersband om zodra hij als invaller binnen de lijnen komt, zei bondscoach Gareth Southgate woensdag. “De gehele selectie heeft ontzettend veel respect voor Wayne. We vinden dit een passend eerbetoon”, aldus Southgate, die het met de Engelse ploeg in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten opneemt.

Rooney komt momenteel in de Amerikaanse competitie uit voor DC United. Op Wembley doet hij nog één keer mee met Engeland. Voor Rooney wordt het zijn 120ste interland.

Southgate vertelde niet in welke minuut Rooney het veld inkomt. “Dat heb ik al met hem doorgesproken. We vinden het ook belangrijk om ons met ons huidige team zo goed mogelijk voor te bereiden op zondag”, doelde de bondscoach op de thuiswedstrijd tegen Kroatië in de Nations League.

Verbazing om afscheidswedstrijd

Om de interland is veel te doen geweest. Diverse Britse media en oud-internationals zijn verbaasd over de manier waarop de 119-voudig international een eerbetoon krijgt. Ze vrezen dat het oefenduel meer een afscheidswedstrijd dan een serieuze test wordt.

Rooney en Southgate haalden daar al hun schouders over op. “Ik vind het al heel mooi dat ik een afscheidsduel krijg”, zei Rooney, terwijl Southgate de aanvaller op die manier wil bedanken voor bewezen diensten.

De wedstrijd tussen Engeland en de VS begint donderdag om 21.00 uur op Wembley. De ploeg van Southgate speelt drie dagen na het oefenduel tegen Kroatië in de Nations League en dan is Rooney er vanzelfsprekend niet meer bij.

Bekijk het programma en de standen in de Nations League

-ANP/NU.nl | Beeld: ANP-