Suriname verliest met 2-1 van Jamaica

19 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 19 November 2018 – Suriname heeft de uitwedstrijd tegen Jamaica met 2-1 verloren. De thuisploeg kwam na 7 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Burke. Na ruim een kwartier schoot Mattock de 2-0 binnen via de penalty stip, nadat hij in het strafschop gebied was gevloerd door Miguel Darson.

In de 36ste minuut viel het Montego Bay stadium volledig stil. Donnegy Fer rondde een knappe aanval over rechts via Comvalius uitstekend af. Uitgerekend Fer kreeg het voor elkaar wat nog geen enkele tegenstander Jamaica vanaf de start van de Nations League was gelukt, scoren bij Jamaica.

2-1 was dan ook de ruststand.

Suriname kwam als herboren uit de kleedkamer voor de tweede helft. In tegenstelling tot de eerste helft werd er gelijk druk gezet op de Jamaicanen en werd er meer met lef gespeeld. Het was een totaal ander beeld dan wat we van Suriname in de eerste helft voorgeschoteld kregen.

Een tweetal vrijetrappen en een knappe redding van de doelman van Jamaica op een venijnig schot van Stefano Rijssel waren de doelpogingen van Suriname.

Uiteindelijk begon de kracht zijn tol te eisen want beide ploegen hadden het zwaar vanaf de 75ste minuut. Jamaica kreeg iets meer vat op onze jongens maar wist dit ook niet uit te drukken in een score. Zo eindigde dit belangrijke duel in een 2-1 overwinning voor Jamaica.

Suriname gaat met frisse moed de laatste wedstrijd tegemoet in maart 2019 tegen St. Kitts.

SVB-