Teach- in Consude Games achter de rug

27 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 27 November 2018 – De teach- in voor de Consude games is achter de rug. Sporters, coaches, het medisch team, de ouders en verzorgers zijn op zaterdag 24 november geïnformeerd over de voorbereidingen en de spelen in Arequipa, Peru. De spelen vinden plaats van 01 tot en met 08 december 2018 waaraan scholieren tussen 12 en 14 jaar meedoen.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal en de waarnemend directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor, hebben de sporters moed ingesproken. Ook hebben zij de coaches, ouders en verzorgers erop geattendeerd om afspraken te maken met de sporters vóór vertrek, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op de spelen. De voorzitter van de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS), Wilfred Gallant, is ingegaan op de details van de spelen. Hij heeft de sporters voorbereidt op de situatie die zij kunnen aantreffen in Peru.

Dit jaar wordt de 24ste editie gehouden en Suriname doet voor de 7de keer mee. De Consude Games zijn de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur. De 8 takken van sport waaraan Suriname deelneemt zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal (jongens en meisjes), zaalvoetbal (jongens), tafeltennis, judo (jongens en meisjes), zwemmen en volleybal (jongens en meisjes).

-Bron: Minister van Sport- en Jeugdzaken-