Usain Bolt kan contract bij Central Coast Mariners definitief vergeten

3 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 2 november 2018- Usain Bolt is per direct bij de Central Coast Mariners vertrokken. De onderhandelingen tussen de Australische club en de atletieklegende over een contract als profvoetballer, zijn definitief vastgelopen.

De 32-jarige Bolt trainde sinds afgelopen zomer mee bij de Mariners en maakte genoeg indruk om een contract af te dwingen. Echter, de financiële eisen van de voormalige topsprinter, waren veel te gortig voor de Australiërs. Hij wilde naar verluidt 1,5 miljoen euro per jaar verdienen in plaats van de aangeboden 80.000 euro.

Hoewel de periode van de achtvoudig olympisch kampioen bij de Mariners uiteindelijk op niets concreets is uitgelopen, heeft eigenaar Mike Charlesworth geen spijt van de keuze om hem mee te laten trainen.

Bolt, die vorige maand in een oefenwedstrijd twee keer tot scoren kwam voor de Mariners, kreeg ook al een contractaanbieding van Valletta FC. De Jamaicaan bedankte voor de eer en wees het voorstel van de Maltese topclub af.

Eerder trainde Bolt al mee bij Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strömsgodset IF, al was er bij die clubs geen sprake van een contract.

-NU.nl-