Verstappen zet veruit snelste tijd neer in 1ste training Abu Dhabi

23 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 23 november 2018 – Max Verstappen heeft vrijdag de snelste tijd neergezet bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Alleen teamgenoot Daniel Ricciardo kon enigszins bij de Nederlander in de buurt blijven.
Verstappen noteerde 1.38,491 in zijn Red Bull en was daarmee 0,4 seconde sneller dan Ricciardo op het Yas Marina Circuit. De Australiër rijdt na vijf jaar zijn laatste Grand Prix voor het Oostenrijkse team.
Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton (die zijn startnummer 44 heeft ingeruild voor nummer 1 bij de laatste race van het jaar) gaven in hun Mercedes ongeveer één seconde toe op Verstappen.
Het Ferrari-duo Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel was 1,9 seconde trager dan Verstappen en kwam niet verder dan respectievelijk de zevende en achtste plek.

Ocon en Magnussen sneller dan Ferrari’s
Esteban Ocon (Force India) en Kevin Magnussen (Haas) waren op de vijfde en zesde plek sneller dan de Ferrari’s. Alle coureurs in de top van het veld reden op de hypersoftbanden.
Er deden zich geen grote incidenten voor tijdens de training. Onder anderen Verstappen, Bottas, Carlos Sainz en Marcus Ericsson schoten kort van de baan, maar dat had geen verdere gevolgen.
Verstappen presteerde in Abu Dhabi nooit beter dan zijn vierde plaats in 2016. Vorig jaar eindigde de Limburger als vijfde.
De laatste vier edities van de Grand Prix werden gewonnen door Mercedes.

Resterend programma GP Abu Dhabi
• Vrijdag 14.00 uur: tweede vrije training
• Zaterdag 11.00 uur: derde vrije training
• Zaterdag 14.00 uur: kwalificatie
• Zondag 14.10 uur: race

-nu.nl-