Wereld kampioen Valverde laat tour komend seizoen schieten

1 November 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 31 oktober 2018- Alejandro Valverde zal volgend jaar niet van start gaan in de Tour de France. De wereldkampioen van Movistar geeft de voorkeur aan de Giro d’Italia en de Vuelta a España.

De nummer drie van 2015 stond elf keer aan de start van ‘La Grande Boucle’ en de laatste zeven jaar onafgebroken. Van de zeven keer dat hij Parijs haalde, eindigde hij zes keer in de top tien. “De Tour is de grootste wedstrijd, maar ik ben niets verplicht”, zegt de 38-jarige Valverde, die een maand geleden bij de WK in Innsbruck voor het eerst de regenboogtrui veroverde, dinsdag tegen El País.

Valverde zou dit jaar eigenlijk al niet starten in de Ronde van Frankrijk, waar hij in 2017 zijn knieschijf brak tijdens de openingstijdrit. In februari werd duidelijk dat hij tóch deelnam. Hij deelde het kopmanschap met Nairo Quintana en Mikel Landa en werd veertiende.
Valverde reed dit jaar ook de Ronde van Spanje en werd daar vijfde. In de Vuelta werd hij naast zijn eindzege van negen jaar geleden ook twee keer tweede (2006 en 2012) en drie keer derde (2003, 2013 en 2014).

-NU.nl-