AC Milan heeft geen einde kunnen maken aan de teleurstellende reeks in de Serie A

26 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 26 december 2018 – AC Milan heeft geen einde kunnen maken aan de teleurstellende reeks in de Serie A. De ‘Rossoneri’ kwamen woensdag tegen laagvlieger Frosinone niet verder dan 0-0.

Door de nieuwe tegenslag is het de vraag of de positie van Gennaro Gattuso nog langer houdbaar is. Volgens Sky Italia moest de trainer de laatste twee duels van het jaar, tegen Frosinone en SPAL, winnen om zijn baan te behouden.

Milan won begin deze maand met 2-1 van Parma, maar kwam daarna tegen achtereenvolgens Torino (0-0), Bologna (0-0) en Fiorentina (0-1) niet tot scoren. Zelfs tegen Frosinone, de ploeg met de meest gepasseerde defensie van de Serie A, lukte het niet om het net te vinden.

AC Milan leek zelfs op achterstand te komen toen Camillo Ciano vlak voor rust de bal achter doelman Gianluigi Donnarumma werkte. Het feest voor de thuisclub ging echter niet door, omdat de videoscheidsrechter constateerde dat er in aanloop naar de goal een overtreding was gemaakt. Namens de bezoekers was Gonzalo Higuaín vlak voor tijd dicht bij de 0-1, maar ook de Argentijn kon geen einde maken aan de lange droogte.

Met 28 punten uit achttien duels staat AC Milan slechts vijfde in Italië. Bovendien werd de ploeg deze maand door een 3-1-nederlaag tegen Olympiakos uitgeschakeld in de Europa League. Frosinone bezet de negentiende en voorlaatste plaats in de Serie A.

Gattuso werd eind 2017 aangesteld. In een jaar tijd heeft hij met de grootmacht van weleer geen aansluiting gevonden met de huidige topclubs van Italië. Milan heeft al een achterstand van liefst 21 punten op koploper Juventus en dertien op nummer twee Napoli.

-Bron: nu.nl-