Ajax neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen titelverdediger      Real Madrid

18 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 18 december 2018- De loting heeft maandag in het Zwitserse Nyon plaatgevonden. Ajax begint met een thuiswedstrijd op woensdag 13 februari en de return in Estadio Santiago Bernabéu wordt afgewerkt op dinsdag 5 maart. De Amsterdammers hebben zich voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 geplaatst voor de knock-outfase door als tweede te eindigen in een groep met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Real werd eerste in een groep met AS Roma, Viktoria Plzen en CSKA Moskou, maar verloor wel twee keer verrassend van CSKA (1-0 en 0-3).

Ajax en Real stonden twaalf keer eerder tegenover elkaar

De ‘Koninklijke’ won de afgelopen drie edities (winst in de finale tegen achtereenvolgens Atlético Madrid, Juventus en Liverpool) en is met dertien eindzeges tevens de recordhouder in de Champions League/ Europa Cup I. Real presteert dit seizoen wisselvallig in de Primera División. De ploeg van trainer Santiago Solari, die in oktober de ontslagen Julen Lopetegui opvolgde, bezet momenteel achter FC Barcelona, Sevilla en Atlético Madrid de vierde plaats. Ajax en Real stonden in het verleden twaalf keer eerder tegenover elkaar in Europees verband. Ajax trok vier keer aan het langste eind, Real zeven keer en één keer werd het gelijk. Ajax kwam Real in het seizoen 2012/2013 tegen in de groepsfase en twee keer leverde dat een 4-1-nederlaag op. Van de huidige selectie waren Daley Blind, Lasse Schöne en Joël Veltman er toen ook bij.

Van Dijk en Wijnaldum treffen Robben
Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum treffen met Liverpool het Bayern van Arjen Robben. Memphis Depay en Kenny Tete nemen het met Olympique Lyon op tegen FC Barcelona en Justin Kluivert speelt met AS Roma tegen het FC Porto van Riechedly Bazoer. Manchester United trof het niet. De ploeg van de geplaagde manager José Mourinho werd gekoppeld aan Paris Saint-Germain, één van de topfavorieten voor de eindzege.De Champions League-finale wordt op zaterdag 1 juni gespeeld in het gloednieuwe Estadio Wanda Metropolitano van Atlético Madrid.Vanaf de achtste finales wordt er gebruikgemaakt van de videoscheidsrechter (VAR), waar onder meer in de Eredivisie vanaf het begin van dit seizoen al een beroep op wordt gedaan.

Volledige loting achtste finales Champions League

 • Schalke 04-Manchester City
 • Atlético Madrid-Juventus
 • Manchester United-Paris Saint-Germain
 • Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund
 • Olympique Lyon-FC Barcelona
 • AS Roma-FC Porto
 • Ajax-Real Madrid
 • Liverpool-Bayern München

– nu.nl-