André Onana maakt nog altijd kans om te worden gekozen als Afrikaans voetballer van het jaar

14 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 14 december 2018 – De Ajax-doelman behoort tot de laatste tien genomineerden, in tegenstelling tot ploeggenoot Hakim Ziyech.

De 22-jarige Onana, die samen met Ziyech op een longlist van 34 spelers stond, heeft concurrentie van onder anderen Sadio Mané (Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Riyad Mahrez (Manchester City), Medhi Benatia (Juventus) en Mohamed Salah, de winnaar van vorig jaar.

De Egyptische aanvaller van Liverpool is nu weer de favoriet. Salah bereikte met de topclub de finale van de Champions League en werd topscorer van de Premier League.

Onana was ook genomineerd voor de prijs voor het talent van het jaar, maar hij behoort na de eerste stemronde niet tot de drie overgebleven kandidaten. Achraf Hakimi (Borussia Dortmund), Wilfred Ndidi (Leicester City) en Franck Kessié (AC Milan) maken nog kans op de prijs.

De laatste 10 genomineerden

Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon/Arsenal)

Anice Bandri (Tunesië/Royal Excel Moeskroen)

Mehdi Benatia (Marokko/Juventus)

Alex Iwobi (Nigeria/Arsenal)

Riyad Mahrez (Algerije/Manchester City)

Sadio Mané (Senegal/Liverpool)

André Onana (Kameroen/Ajax)

Denis Onyango (Oeganda/Mamelodi Sundowns FC)

Mohamed Salah (Egypte/Liverpool)

Walid Soliman (Egypte/Al-Ahly)

Onana beleeft sterk seizoen

Onana maakt wederom een sterk seizoen door. Bij Ajax is hij onomstreden en bij Kameroen is hij onder bondscoach Clarence Seedorf eveneens eerste keus.

Van de laatste tien kanshebbers voor de titel Afrikaans voetballer van het jaar blijven uiteindelijk drie genomineerden over. De prijs wordt op dinsdag 8 januari uitgereikt.

De bondscoaches en aanvoerders van de Afrikaanse landen, voetballegendes van het continent en een selecte groep journalisten mogen dan ook stemmen voor de prijzen die worden uitgereikt door de CAF, de Zuid-Afrikaanse voetbalbond.

-Bron: nu.nl-