Ben Saddik schrijft Glory toernooi op naam

9 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 09 december 2018 – Jamal Ben Saddik heeft zaterdag het zwaargewichttoernooi van Glory in het Rotterdamse Ahoy op zijn naam geschreven. De Belgische Marokkaan was in de finale op knock-out te sterk voor Benjamin Adegbuyi.
De 28-jarige Ben Saddik deelde in de eerste ronde direct rake klappen uit aan de vijf jaar oudere Roemeen. Adegbuyi zakte aangeslagen naar de grond, waarna Ben Saddik tot winnaar werd uitgeroepen.
Aan Glory 62 in Ahoy deden de acht beste kickboksers ter wereld mee. Ben Saddik was in de kwartfinales te sterk voor de Australiër Junior Tafa en rekende in de halve eindstrijd af met de Braziliaan Guto Inocente.
Jahfarr Wilnis, de enige Nederlander die meedeed aan het toernooi, werd in de halve finales uitgeschakeld door de verliezend finalist Adegbuyi. Hij won zijn eerste wedstrijd nog wel van de Slowaak Tomas Mozny.
Ben Saddik mag Verhoeven uitdagen
Ben Saddik krijgt door zijn overwinning in Rotterdam de kans wereldkampioen Rico Verhoeven uit te dagen. De twee kickboksers stonden in december 2017 ook al tegenover elkaar in Ahoy en toen won Verhoeven met een technische knock-out.
Inocente was eind september de laatste uitdager van de Nederlander. Verhoeven werd na vijf rondes in de Johan Cruijff ArenA door de jury unaniem als winnaar aangewezen.
-NU.nl-