Clubicoon Ole Gunnar Solskjaer aangesteld als interim-manager

19 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 19 december 2018- Manchester United ontsloeg Mourinho en liet toen weten eerst een interim-trainer te benoemen, clubicoon Ole Gunnar Solskjaer. Hij is aangesteld voor de rest van het seizoen. De club wil de tijd nemen voor de zoektocht naar een permanente opvolger van de Portugees. Solskjaer krijgt steun van de ervaren Mike Phelan (56), die tussen 1999 en 2013 ook al als (eerste) assistent werkzaam was bij de ‘Mancunians’ en daardoor een flink aantal van de successen onder manager Sir Alex Ferguson meemaakte. Oud-speler Michael Carrick en Kieran McKenna blijven aan als assistent-trainers.

‘Ole is een legende bij Manchester United’
Solskjaer maakte zijn belangrijkste goal voor United in 1999, toen hij diep in blessuretijd de winnende treffer maakte in de Champions League-finale tegen Bayern MĂŒnchen in Barcelona (2-1). In totaal scoorde de ‘supersub’ 126 keer in 366 wedstrijden voor ‘The Red Devils’. Na zijn spelersloopbaan werd Solskjaer benoemd tot coach van het tweede elftal van United, een functie die hij tussen mei 2008 en december 2010 bekleedde. Solskjaer zit zaterdag voor het eerst op de bank bij de twintigvoudig kampioen van Engeland, tijdens het uitduel met zijn voormalige club Cardiff City in de Premier League (aftrap 18.30 uur).

-nu.nl-