12 December 2018

Woensdag 12 decmber 2018- Coach Ernesto Valverde van FC Barcelona prijst zich gelukkig met Jasper Cillessen.

De doelman kreeg dinsdagavond een basisplaats in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur (1-1) en speelde zich met enkele fraaie reddingen in de kijker.

De 29-jarige Cillessen moet dit seizoen wederom genoegen nemen met een rol als tweede doelman achter Marc-André Ter Stegen, waardoor de Oranje-international zich normaal gesproken alleen kan laten zien bij een blessure van de Duitser of in bekerwedstrijden.

Aangezien Barcelona na de vierde groepswedstrijd al zeker was van een plek in de achtste finales van de Champions League, kreeg Ter Stegen rust tegen Tottenham en mocht Cillessen zich bewijzen in Camp Nou.

Valverde hoopt dat Cillessen niet vertrekt

De oud-speler van NEC en Ajax pakte die kans met beide handen aan door Barcelona vooral in de tweede helft op de been te houden. Cillessen greep onder meer goed in bij pogingen van Christian Eriksen en Lucas Moura, maar kon niet voorkomen dat laatstgenoemde vijf minuten voor tijd de gelijkmaker aantekende.

Cillessen staat nog tot medio 2021 onder contract bij Barcelona en lijkt ondanks zijn gebrek aan speeltijd niet per se weg te willen. Valverde hoopt vurig dat dat zo blijft. “Jasper heeft veel kwaliteiten, dus ik hoop dat hij ook gelukkig is zonder vaak in actie te komen. Ik zie hem graag blijven.”

Barcelona veroverde na vier groepsduels een ticket voor de achtste finales van de Champions League en gaat samen met Tottenham Hotspur door die als tweede eindigen in groep B.

Stefan de Vrij was terneergeslagen na de uitschakeling van Internazionale in de groepsfase van de Champions League.

Het gelijkspel tegen PSV (1-1) was niet genoeg om te overwinteren in het miljoenenbal. Om te overwinteren in de Champions League moest Inter een beter resultaat behalen tegen PSV dan Tottenham Hotspur tegen Barcelona. De Engelsen speelden in Camp Nou met 1-1 gelijk, waardoor Inter moest winnen van PSV.

De Italianen begonnen slecht aan die missie, want Hirving Lozano werkte na dertien minuten de openingstreffer binnen namens PSV. Hoewel Inter daarna vaker de aanval zocht en in de 73ste minuut via Mauro Icardi de bevrijdende gelijkmaker maakte, was de remise voor eigen publiek niet genoeg om de tweede plek in groep B achter groepswinnaar Barcelona veilig te stellen.

Teleurstelling overheerst ondanks Europa League-ticket

Volgens De Vrij heeft Inter de uitschakeling in de Champions League volledig aan zichzelf te wijten. “De manier waarop we op achterstand kwamen, is natuurlijk zonde. Daarnaast hadden wij gewoon onze kansen moeten afmaken”, concludeerde de 37-voudig Oranje-international, die de hele wedstrijd speelde.

“We gaven ook te veel ruimte weg in de counter, waar juist de kracht van PSV ligt met die snelle jongens voorin. In de tweede helft hadden we genoeg kansen om te winnen, maar helaas ging de bal er niet in. We mogen de Europa League in, maar op dit moment heerst alleen teleurstelling over de uitschakeling in de Champions League.”

PSV wist na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Barcelona (1-2) van eind november al dat overwintering in Europa buiten bereik was.

-Bron: nu.nl-