De Jong vindt dat hij zich nog volop kan ontwikkelen bij Ajax

24 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 24 december 2018 – Frenkie de Jong sloot zondag een voor hem memorabel jaar af met een doelpunt in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. De 21-jarige middenvelder vindt dat er voor de tweede seizoenshelft nog genoeg ruimte voor verbetering is.

“Ik wil heel veel ontwikkelen en dan denk ik vooral aan mijn afstandsschot en mijn lange pass”, zei De Jong na afloop van de verhitte confrontatie in Stadion Galgenwaard.

“Mijn afstandsschot kan veel beter. Het is een belangrijk onderdeel in het voetbal. Zeker als de tegenstander teruggetrokken speelt. Mijn lange pass is niet slecht, maar kan veel strakker, zowel met rechts als met links.”

De Jong ontpopte zich in het afgelopen half jaar tot één van de bepalende spelers van Ajax en maakte zijn debuut in het Nederlands elftal, met als gevolg dat verschillende Europese topclubs op zijn handtekening jagen.

“Het jaar begon niet helemaal lekker omdat ik geblesseerd raakte en er een tijdje uit lag, maar vanaf het begin van dit seizoen hebben we met Ajax de stijgende lijn te pakken. We hebben heel veel positieve dingen laten zien”, aldus De Jong.

“Ik ben zelf op het middenveld gaan spelen. Dat is ook een goede ontwikkeling. Dus over het algemeen kijk ik redelijk positief terug op het jaar en de eerste seizoenshelft. Het was zeker bijzonder.”

-Bron: nu.nl-