De selecties van Boca Juniors en River Plate naar Madrid voor de return in de finale van de Copa Libertadores

5 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 05 december 2018 – De selecties van beide clubs lijken er vrede mee te hebben met locatie voor de tweede ‘Superclásico’. Aanvankelijk gingen de rivalen in beroep tegen de beslissing van de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL om de wedstrijd in het stadion van Real Madrid, Santiago Bernabéu, te spelen.

De return zou vorige week zaterdag in het stadion van River Plate worden afgewerkt, maar dat ging niet door na een aanval op de spelersbus van Boca Juniors. Daarbij werd traangas gebruikt en sneuvelden veel ruiten. Enkele spelers raakten gewond.
Boca wilde de wedstrijd vanwege de chaos helemaal niet meer spelen en River ging in beroep tegen het besluit om de wedstrijd naar Madrid te verplaatsen, net als tegen een boete van 400.000 Euro en twee duels zonder publiek.
Eerste duel eindigde in gelijkspel. Het duel lijkt nu dus toch gewoon door te gaan. Het eerste duel tussen de twee ploegen uit Buenos Aires in het stadion van Boca Juniors eindigde op 11 november in 2-2. Die confrontatie werd een dag uitgesteld vanwege het slechte weer.

De winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League, plaatst zich voor het WK voor clubs. Onder meer Champions League-houder Real Madrid is al verzekerd van deelname.
Boca Juniors won de Copa Libertadores zes keer en voor het laatst in 2007. River Plate schreef het toernooi drie keer op zijn naam, voor het laatst in 2015. Het is de eerste keer, in de 58-jarige geschiedenis van de Copa Libertadores, dat de finale tussen Boca Juniors en River Plate gaat.

-Bron: nu.nl-