De uitreiking van de eerste Gouden Bal aan een voetbalster, Ada Hegerberg heeft direct tot een relletje geleid.

4 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 december 2018 – De Franse dj en copresentator Martin Solveig vroeg op het podium aan winnares Ada Hegerberg of ze wilden twerken.
De 23-jarige Noorse was daar duidelijk niet van gediend en reageerde met een afgemeten “non” (nee) op het verzoek.
Solveig bood direct na het voetbalgala in Parijs zijn excuses aan bij Hegerberg.”Ik ben niet boos”, zei de aanvaller van Olympique Lyon. “Ik vatte het ook niet als iets seksistisch of beledigends op. Ik denk dat we over heel wat andere zaken kunnen praten als het om seksisme gaat.”
Hegerberg benadrukte dat de vraag van Solveig haar avond niet verpest had. “Zo denk ik er niet over, om eerlijk te zijn”, zei ze tegen de Noorse krant VG. “Het zou jammer zijn als andere mensen wel zo denken. Ik ben het ermee eens dat de opmerking van Solveig niet goed was, maar ik denk er niet meer aan. De Gouden Bal is het belangrijkste.” ‘Dit is grote stap voor vrouwenvoetbal’

France Football reikt de ‘Ballon d’Or’ al sinds 1956 uit aan de beste voetballer van het jaar, maar pas dit jaar riep het Franse tijdschrift ook een verkiezing voor vrouwen in het leven.

Solveig biedt excuses aan via Twitter
Solveig probeerde het relletje op Twitter te sussen. “Mijn oprechte excuses aan iedereen die ik beledigd zou kunnen hebben”, schreef hij maandagavond laat.
“Mijn punt is: ik wilde haar niet vragen om te twerken, maar om te dansen op een liedje van Sinatra. Mijn Engels is alleen niet zo goed. Het was gewoon een grapje, een slechte grap.”
-nu.nl-