De VAR wordt dit seizoen nog ingevoerd in de Champions League, de Europa League en de Nations League.

4 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 december 2018 – De Europese voetbalbond UEFA heeft maandag besloten dat de videoscheidsrechter(VAR) nog wordt ingevoerd. De VAR zal de scheidsrechter op het veld bijstaan vanaf de knock-outfase van de Champions League en in de finale van de Europa League.
Bovendien zullen er in juni videoscheidsrechters actief zijn bij de finaleronde van de Nations League, waarvoor Nederland, Portugal, Zwitserland en Engeland zich hebben gekwalificeerd en bij het EK onder 21 van volgend jaar.
“We zijn er klaar voor om de VAR eerder dan gepland te gebruiken”, aldusUEFA-voorzitter Aleksander Ceferin na de vergadering van het uitvoerend comité van de bond in Dublin, waar het besluit genomen werd.
“We zijn ervan overtuigd dat de VAR goed zal zijn voor onze competities, omdat het een waardevol hulpmiddel is voor de scheidsrechters en het zal zorgen voor minder foute beslissingen.”
De UEFA houdt voorlopig vast aan zijn plannen om de VAR te gebruiken bij de eindronde van het EK van 2020 – en niet bij de EK-kwalificatie – en het hulpmiddel vanaf het seizoen 2020/2021 in te voeren vanaf de groepsfase van de Europa League.

-nu.nl-